Antena 3 CNN Externe Bărbatul prins cu o arbaletă la Castelul Windsor s-a îmbrăcat ca un Sith din Star Wars și a amenințat să o ucidă pe regina Marii Britanii

Bărbatul prins cu o arbaletă la Castelul Windsor s-a îmbrăcat ca un Sith din Star Wars și a amenințat să o ucidă pe regina Marii Britanii

Bărbatul reținut de poliție la Castelului Windsor cu o arbaletă a fost internat în spital în baza Legii britanice privind sănătatea mintală, transmite presa din Regatul Unit.

Bărbatul prins cu o arbaletă la Castelul Windsor s-a îmbrăcat ca un Sith din Star Wars și a amenințat să o ucidă pe regina Marii Britanii
de Adrian Iclozan    |    27 Dec 2021   •   11:33

Bărbatul, în vârstă de 19 ani, din Southampton, a fost arestat în dimineața zilei de Crăciun, fiind oprit înainte să pătrundă în vreuna dintre clădirile proprietății.

În prezent, el este sub supravegherea personalului medical.

Anul acesta, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a stat la Castelul Windsor în loc să își petreacă perioada Crăciunului în mod obișnuit, la reședința Sandringham din Norfolk.

Autoritățile au preciziat că familia regală a fost informată în legătură cu incidentul.

Poliția Metropolitană continuă investigația pentru a elucida toate aspectele neobișnuitului eveniment, notează BBC.

Clipul video, distribuit cu mai puțin de 30 de minute înainte de arestarea suspectului

Un material video în care suspectul arestat la Castelul Windsor amenința să o ucidă pe regina Marii Britanii a fost publicat de tabloidul The Sun după ce tânărul de 19 ani a fost internat în baza legii privind bolile mintale.

În clipul distribuit de The Sun, un bărbat care, aparent, este același cu cel reținut de poliție la reședința regală, apare în cadru cu o arbaletă neagră în mână și amenință să o ucidă pe regină "drept răzbunare pentru masacrul din 1919 de la Amritsar" 

Masacrul de la Amritsar a avut loc în data de 13 aprilie 1919, în perioada în care India se afla sub dominație britanică. Soldații conduși de generalul de brigadă  Reginald Edward Harry Dyer au deschis focul asupra mulțimii care protesta față de arestarea a doi lideri indieni pro-independență. 

Incidentul a provocat cel puțin 379 de morți și sunt surse care arată că numărul real al deceselor ar fi fost peste 1.500.

Guvernul britanic nu a prezentat niciodată, în mod oficial, scuze pentru uciderea civililor la Amritsar. În 2019, autoritățile din Regatul Unit și-au exprimat "regretul profund" în legătură cu incidentul de acum 102 ani.

Cine este bărbatul mascat care a amenințat să o omoare pe Regina Marii Britanii

Suspectul reținut de poliție la Castelul Windsor a fost identificat de presa britanică drept Jaswant Singh Chail.

Identitatea sa nu fusese oficial confirmată de autorități la momentul publicării acestui material.

Chail a încărcat pe internet amenințările sale video pre-înregistrate pe 25 decembrie, la ora 8:06, cu 24 de minute înainte de arestarea efectuată de Poliția Metropolitană la Castelul Regal.

"Îmi pare rău. Îmi pare rău pentru ce am făcut și pentru ce voi face. Voi încerca să o asasinez pe regina Elisabeta, drept răzbunare pentru cei care au murit în 1919 în masacrul de la Jallianwala Bagh (Amritsar, n.r.). Este, de asemenea, în semn de răzbunare pentru cei uciși, umiliți și discriminați din cauza rasei lor. Sunt indian, de religie sikh. Sunt un Sith (referire la personajul principal negativ din Star Wars, n.r.). Mă cheamă Jaswant Singh Chail. Mă cheamă Darth Jones", spune el, cu vocea distorsionată de un filtru audio și purtând glugă și o mască aparent inspirată din seria SF Star Wars.

Daily Mail notează că un poster cu personajul Darth Malgus din universul Star Wars este vizibil în clipul lui Jaswant Singh Chail.

Multiple referințe din Star Wars în clipul cu amenințări la adresa Reginei Elisabeta a II-a

'Darth Jones' ar putea fi o referință la actorul James Earl Jones, care i-a dat voce personajului principal Darth Vader, estimează publicația citată.

Împreună cu clipul video înregistrat de Jaswant Singh Chail, pe Snapchat a fost trimis și un mesaj în care suspectul le cere iertare "tuturor celor pe care i-a mințit sau față de care a mințit".

"Dacă ați primit acest clip, înseamnă că moartea mea este aproape. Distribuiți înregistrarea oricui doriți și, dacă este posibil, înaintați-o către reprezentanții presei, în cazul în care sunt interesați", cere Jaswant Singh Chail.

Daily Mail mai precizează că bărbatul suspect a fost arestat după ce o cameră de supraveghere l-a surprins în grădina castelului.

El a ajuns acolo după ce a escaladat un zid exterior.

Arbaleta găsită asupra tânărului face parte din categoria "letală, dar legală", pentru achiziția unui astfel de obiect nefiind necesară o licență sau înregistrarea, conform legilor britanice, remarcă sursa citată.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close