Antena 3 CNN Externe Câștigătorii Eurovision din Ucraina vor face un turneu în Europa să strângă bani pentru armată

Câștigătorii Eurovision din Ucraina vor face un turneu în Europa să strângă bani pentru armată

Câștigătorii Eurovision plănuiesc un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru armată, în timp ce Ucraina continuă să opună rezistență forțelor rusești la mai mult de 80 de zile după ce acestea au invadat țara.

Câștigătorii Eurovision din Ucraina vor face un turneu în Europa să strângă bani pentru armată
Sursa foto: Agerpres| ALESSANDRO DI MARCO
de Claudia Popovici    |    17 Mai 2022   •   22:52

Sâmbătă, Kalush Orchestra s-a bucurat de un val uriaș de susținere pentru a câștiga concursul, oferindu-le compatrioților lor un impuls necesar.

Solistul Oleh Psiuk a declarat într-o conferință de presă televizată în orașul Lviv din vestul Ucrainei că trupa va anunța în curând pe Instagram unde va merge în turneu.

„La fiecare spectacol vom strânge fonduri pentru nevoile armatei", a spus el, potrivit Reuters.

Psiuk a declarat că speră ca Ucraina să găzduiască Eurovision anul viitor și le-a mulțumit apărătorilor uzinei siderurgice Azovstal din orașul Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, pentru curajul cu care au rezistat atât de mult timp.

Casele de pariuri îi dăduseră pe Kalush Orchestra drept favoriți cerți la Eurovision. Piesa lor „Stefania", care îmbină rap-ul cu muzica populară tradițională, se afla pe locul 4 după votul juriilor naționale, dar a ajuns pe primul loc datorită unui scor record în timpul votului telespectatorilor.

×
Subiecte în articol: Eurovision Ucraina Europa
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close