Antena 3 Externe Avertisment dur al oamenilor de știință: Căștile wireless ar putea prezenta riscuri de cancer

Avertisment dur al oamenilor de știință: Căștile wireless ar putea prezenta riscuri de cancer

13 Mar 2019   •   11:42
Avertisment dur al oamenilor de știință: Căștile wireless ar putea prezenta riscuri de cancer

Căștile WIRELESS ar putea prezenta un risc ridicat de cancer, din cauza anumitor radiații periculoase care afectează creierul utilizatorilor, au avertizat experții.

Peste 250 de oameni de știință din cadrul Organizației Națiunilor Unite și a Organizației Mondiale a Sănătății au semnat o petiție împotriva utilizării numeroaselor dispozitive fără fir.

Căștile wireless sunt extrem de populare: în jur de 28 de milioane de mărci Apple AirPods au fost vândute în întreaga lume de când au fost lansate în 2016. Acestea folosesc tehnologia Bluetooth - un tip de radiație cu frecvență electromagnetică care afectează creierul. Problema principală pe care au constat-o specialiștii, este că aceste tipuri de căști  sunt introduse foarte adânc în interiorul urechii și pot provoca leziuni.

Agenția Internațională pentru Cercetarea  Cancerului a stabilit recent că  aceste radiații pot provoca arsuri grave, cu un potențial cancerigen înalt, a afirmat The Sun. 
 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close