Antena 3 CNN Externe Cât de aproape de RĂZBOI suntem în Europa. "Rusia e o mare AMENINŢARE"

Cât de aproape de RĂZBOI suntem în Europa. "Rusia e o mare AMENINŢARE"

Cât de aproape de RĂZBOI suntem în Europa. "Rusia e o mare AMENINŢARE"
de O.P.    |    21 Mar 2014   •   06:40

Criza declanşată de alipirea Crimeii la Rusia face să reapară ameninţarea şi frica unui război în Europa, a apreciat joi preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, citat de AFP.

"Ceva s-a schimbat" odată cu această criză, a declarat Schulz în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la începutul summitului european, dominat de criza ucraineană.

"Unii credeau că războiul şi riscul războiului nu mai sunt teme de discuţie", dar "suntem pe cale să vorbim despre riscul unui conflict armat", a spus el.

Într-un moment în care Europa comemorează centenarul Primului Război Mondial, războiul devine "din nou o ameninţare reală într-o ţară vecină a Uniunii Europene", a avertizat preşedintele PE în faţa liderilor celor 28 de state membre, potrivit textului discursului său.

"Criza din Ucraina reprezintă o mare ameninţare pentru sistemul nostru de securitate european introdus după Războiul Rece", a adăugat el, îndemnând Uniunea Europeană (UE) "să dezvolte în cele din urmă o strategie coerentă" faţă de Rusia.

 

 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina conflict crimeea
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close