Antena 3 CNN Externe Cătălin Botezatu şi Marinela Niţu, printre prietenii familiei Gaddafi

Cătălin Botezatu şi Marinela Niţu, printre prietenii familiei Gaddafi

Cătălin Botezatu şi Marinela Niţu, printre prietenii familiei Gaddafi
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Mar 2011   •   20:00

Între Gaddafi şi România au existat legături politice, de modă şi...puţin a lipsit să fie şi de rudenie. Liderul Libiei era cât pe ce să fie socrul Marinelei Niţu, iar Cătălin Botezatu este bun prieten cu unul dintre copiii colonelului. Pentru lumea întreagă, însă, Muammar Gaddafi este unul dintre cei mai excentrici conducători. Cum a ajuns un fiu de beduin, un inamic mondial? Necunoscute sunt căile...vieţii.

Un pic de Castro, puţin Saddam şi un strop de Ceauşescu. Acesta este Muammar Gaddafi, colonelul care de 40 de ani e la cârma Libiei. Protejat de garda lui de corp formată din tinere virgine.

Fiu de beduin, Muammar a fost inamicul lumii, prietenul ei şi acum, din nou, inamic. În 1986, Reagan a bombardat Libia, apoi ţara a fost izolată economic. Dar Gaddafi ştia că occidentalii tânjesc la bogăţia ţării lui. Petrolul. Foarte mult petrol.

Din 2003, "câinele nebun", cum îi spunea Reagan, a ajuns prietenul cel mai bun al occidentului. Berlusconi i-a pupat mâna. Sarkozy i-a zâmbit. Liderul de la Tripoli l-a invitat şi pe Traian Băsescu la o întrevedere. Preferatul lui Gaddafi era chiar Barack Obama, pe care l-a stresat cu întrebări la conferinţa ONU.

 


Radical şi excentric. Cum doar un lider putred de bogat poate fi. Averea lui Gaddafi este estimată la aproape 100 de miliarde de dolari. Iar sondele încă scot petrol. Deşi are 68 de ani, el lidero mahimo al Libiei nu şi-a pregătit un urmaş la tron. Deşi are destui. 10 la număr.

Unul dintre fiii conducătorului, Saadi este văzut ca oaia neagră a familiei. Fost fotbalist în Italia, la Perugia, Saadi este acuzat de rivalii tatălui său că sparge milioane de dolari pe petreceri. La una dintre ele a fost şi Marinela Niţu, care i-ar fi furat inima fiului dictatorului.

Saif este văzut de toţi, drept următorul lider al Libiei. Nu este străin nici de lumea mondenă şi de prezentările de modă.

Perla lui Gaddafi este fiica lui Aisha. Claudia Schiffer a Arabiei. A fost avocata teroriştilor şi chiar a lui Saddam Husein. Acum, speră doar să nu ajungă avocata tatălui său.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close