x close

Catastrofa care a lovit unul din cele mai mari oraşe ale lumii. Oamenii nu mai ies din case, iar clădirile dispar pur şi simplu

de O.P.    |    14 Ian 2013   •   08:58
Catastrofa care a lovit unul din cele mai mari oraşe ale lumii. Oamenii nu mai ies din case, iar clădirile dispar pur şi simplu 442

Milioane de oameni sunt de-a dreptul disperaţi. Nu mai ies din case, iar clădirile pur şi simplu dispar în norul de poluare care acoperă orizontul, scrie Washington Post. În capitala chineză, poluarea a atins cote alarmante, iar densitatea particulelor PM 2.5 a depăşit 700 de micrograme pe metru cub în mai multe zone ale metropolei.

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii este în alertă, declarând că principalii factori de poluare sunt centralele electrice şi arderea combustibililor. Au fost emise mai multe avertizări, iar copiilor şi bătrânilor li se recomandă să nu părăsească locuinţele. Adulţii care trebuie să meargă la muncă sunt obligaţi să poarte măşti pe faţă pentru a nu respira aerul poluat.

Potrivit Ambasadei Americane la Beijing, în 18 din ultimele 24 de ore nivelul poluării a fost peste limitele admise de OMS. Cel mai mare nivel al particulelor PM 2,5 a fost de 886 micrograme/metru cub.

Potrivit americanilor, orice nivel de poluare peste 300 este alarmant şi atrage după el "condiţii de urgenţă".


Citeşte mai multe despre:

poluare
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati