Antena 3 CNN Externe Catastrofa care pândește lumea arabă. Este mai periculoasă decât prăbușirea prețului petrolului

Catastrofa care pândește lumea arabă. Este mai periculoasă decât prăbușirea prețului petrolului

Catastrofa care pândește lumea arabă. Este mai periculoasă decât prăbușirea prețului petrolului
22 Feb 2016   •   14:47

O noua amenintare se profileaza la orizont impotriva Arabiei Saudite, iar oficialii de la Riad s-ar putea dovedi nepuntinciosi in fata noului pericol, chiar si daca petrolul ar reveni peste noapte la preturi de peste 100 de dolari/baril.Pana si banii obtinuti din exportul hidrocarburilor s-ar dovedi insuficienti pentru a feri Arabia Saudita de catastrofa ce ameninta sa faca ravagii in tara in urmatoarele 3 decenii: seceta extrema, scrie ziare.com care citează Business Insider.

Rezervele subterane de apa ale Arabiei Saudite se imputineaza pe zi ce trece, ca urmare a consumului nesustenabil si extravagant de apa din regat, noteaza revista Al-Araby.

"Arabia Saudita se va confrunta cu o catastrofa, daca practicile din agricultura nu se vor schimba. Lichidul ce a mai ramas in panza freatica trebuie conservat", a declarat Ali al-Takhees, minitrul Agriculturii de la Riad.

Sauditii consuma rezervele de apa ale tarii intr-un ritm fara precedent, iar calculele facute de oficialii de la Riad demonstreaza ca, in maxim 30 de ani, regatul din Orientul Mijlociu ar urma sa fie lovit de o seceta extrema.


×
Subiecte în articol: seceta Arabia Saudita petrol
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close