Antena 3 CNN Externe Catastrofa din Italia, filmată de români. Mii de oameni afectaţi de inundaţii

Catastrofa din Italia, filmată de români. Mii de oameni afectaţi de inundaţii

Dezastru în Italia din cauza inundațiilor. 14 oameni au murit și alți zeci de mii au fost evacuați din calea apelor care au acoperit regiuni întregi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Mai 2023   •   08:28

Nordul tării e în continuare sub cod roșu de inundații, iar autoritățile intervin cu elicoptere pentru a-i salva pe cei care au rămas blocați pe acoperișuri acolo unde s-au refugiat.

După cantitățile istorice de apă care au căzut în ultimele ore, Italia se confruntă acum cu alunecări de teren.

O familie de români, care locuiește în orașul Forlì, a filmat momentul în care apa le-a ajuns până la ferestre, deși, toți membrii familiei locuiesc la etajul doi.

Imagini apocaliptice vin din toate regiunile locuite de români.

Citește și: Climatolog român, avertisment sumbru legat de încălzirea globală: "O să avem multe probleme dacă nu facem asta"

"Apa are mai mult de un metru și jumătate, iar în casa este de 30, 40 de centimetri.

În momentul acesta nu poate veni nimeni să ne ajute. Așteptăm să treacă apele întâi", a spus un român.

În toată regiunea Emilia-Romagna s-au produse peste 280 de alunecări de teren, după ce 20 de râuri au ieșit din matcă, a anunțat Departamentul de Protecție Civilă.

Peste 20.000 de persoane și-au părăsit casele. Unii au fost salvați de pe acoperișuri sau de pe balcoane, cu ajutorul elicopterelor.

În total, 42 de comune au fost afectate, potrivit autorităților.

Peste 35.000 de persoane au rămas fără electricitate.

"Această ploaie spală totul la suprafață și, poate că într-o zi sau două, ajunge în Marea Adriatică și atunci, mai ales, dacă nu este absorbită, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile, pământul este îmbibat cu apă în mare măsură și nu mai absoarbe", a declarat Antonello Pasini, climatolog.

Autoritățile locale au avertizat că unele sate îndepărtate sunt încă izolate deoarece alunecările de teren au făcut drumurile impracticabile, iar serviciile de telefonie au rămas întrerupte

×
Subiecte în articol: Italia inundatii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close