Antena 3 CNN Externe Catherine Ashton l-a vizitat pe fostul preşedinte destituit Mohamed Morsi, "acolo unde este ţinut"

Catherine Ashton l-a vizitat pe fostul preşedinte destituit Mohamed Morsi, "acolo unde este ţinut"

Catherine Ashton l-a vizitat pe fostul preşedinte destituit Mohamed Morsi, "acolo unde este ţinut"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Iul 2013   •   08:39

Şefa diplomaţiei Uniunii Europene Catherine Ashton, aflată într-o vizită la Cairo, a pornit în noaptea de luni spre marţi să îl întâlnească pe fostul preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi, ţinut într-un loc secret de către armată, a declarat un oficial egiptean de rang înalt pentru AFP.
   
UPDATE 10.18 -
Catherine Ashton s-a întâlnit în noaptea de luni spre marţi cu fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, ţinut în secret de către armată, după ce aceasta l-a destituit pe 3 iulie, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt.  Întâlnirea cu Morsi a durat "timp de două ore", a precizat pentru AFP Maja Kocijancic.


Lady Ashton "a plecat să îl vadă acolo unde este ţinut", a declarat această sursă sub protecţia anonimatului.
   
Morsi este ţinut în secret de către armată de la 3 iulie. Militarii au oferit asigurări că acesta este bine, însă el nu a mai apărut în public după ce a fost destituit şi nu a primit vreo vizită. Familia sa s-a plâns recent de faptul că nu se poate întâlni cu el.
   
"Normal, ea l-a văzut. Vom afla mai multe mai târziu", după ce Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă se va întoarce, potrivit acestei surse, care nu a oferit vreo precizare cu privire la locul acestei întâlniri.
   
Potrivit altei surse, Catherine Ashton, care a plecat la bordul unui elicopter de la Cairo, nu se întorsese încă spre ora locală 1.30 (2.30, ora României).
   
Într-o vizită anterioară la Cairo, pe 17 iulie, Ashton a cerut eliberarea lui Morsi şi a deplâns faptul că nu l-a putut întâlni.
   
Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă s-a întâlnit luni cu o serie de oficiali din cadrul noii puteri, inclusiv cu preşedintele interimar Adly Mansour şi vicepreşedintele însărcinat cu Relaţiile Internaţionale Mohamed ElBaradei.
   
Ea s-a întâlnit, de asemenea, cu generalul Abdul Fatah al-Sisi, comandantul armatei, ministru al Apărării şi vicepremier. Artizan al destituirii lui Morsi, al-Sisi s-a impus drept cel mai puternic om din ţară.
   

 

×
Subiecte în articol: catherine ashton Mohamed Morsi
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close