Antena 3 CNN Externe Câți bani câștigă un candidat la președinția SUA. Hillary Clinton a publicat declarațiile de venit

Câți bani câștigă un candidat la președinția SUA. Hillary Clinton a publicat declarațiile de venit

Câți bani câștigă un candidat la președinția SUA. Hillary Clinton a publicat declarațiile de venit
12 Aug 2016   •   22:56

Candidata democrată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, şi soţul ei, Bill Clinton, au câştigat peste 10 milioane de dolari anul trecut şi au plătit impozite de circa 43% din venitul lor, potrivit declaraţiei de venit a familiei pe 2015, făcută publică vineri de stafful de campanie al fostei prime doamne, relatează DPA. 

Peste jumătate din venitul lor provine din onorariile primite pentru discursuri de Bill Clinton, dar o parte substanţială vine şi din acordul cu Hillary Clinton pentru publicarea unei cărţi. 

Tot în declaraţiile de venit pe 2015 se menţionează că soţii Clinton au donat 9,8% din venitul lor organizaţiilor caritabile. 

Venitul lor din toate sursele a fost de 10,6 milioane de dolari, scăzând considerabil de la cele 28 de milioane de dolari câştigate în 2014. 

Soţii Clinton au plătit impozite federale de 3,6 de milioane de dolari în 2015. Ei au mai plătit în New York taxe şi impozite locale, ceea ce ce ridică proporţia impozitelor plătite la 43%. 

Hillary Clinton a câştigat 1,4 milioane din discursurile susţinute şi 3 milioane de dolari din acordul pentru publicarea unei cărţi. La rândul lui, soţul ei a câştigat 5,2 milioane de dolari din onorarii pentru discursuri şi 1,6 milioane de dolari din consultanţă. 

Hillary şi Bill Clinton îşi fac publice câştigurile din 1977, potrivit comunicatului dat publicităţii împreună cu copiile după declaraţiile de venit. 

Fosta primă doamnă a cerut ca şi contracandidatul său Donald Trump să-şi facă publice veniturile. Miliardarul republican a spus că un audit al autorităţilor fiscale îl împiedică să le facă publice în acest moment, dar a precizat că va face acest lucru după încheierea auditului. 

Candidaţii la preşedinţia SUA nu sunt obligaţi de lege să-şi facă publice veniturile, dar nominalizaţii au făcut acest lucru de peste 40 de ani, într-o tradiţie de transparenţă. 

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a dat publicităţii şi declaraţia de venit a coechipierului său democrat, nominalizat pentru funcţie de vicepreşedinte, Tim Caine, din care reiese că el şi soţia sa au câştigat 313.000 de dolari în 2015 şi au plătit impozite în valoare de 71.800 de dolari.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Hillary Clinton venituri bani Alegeri SUA
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close