Câţi militari ruşi au fost trimişi în Ucraina în ultimele două luni. Bilanţul prezentat de o organizaţie neguvernamentală

de D.D.    |    01 Sep 2014   •   15:53
Câţi militari ruşi au fost trimişi în Ucraina în ultimele două luni. Bilanţul prezentat de o organizaţie neguvernamentală Foto: Russian Military Forces Facebook
Aproximativ 15.000 de militari ruşi au fost trimişi în Ucraina în ultimele două luni, anunţă o organizaţie neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului, citată de AFP.

"În cursul utlimelor două luni, între 10.000 şi 15.000 de soldaţi ruşi au fost trimişi acolo", a declarat preşedinta Comitetului mamelor soldaţilor ruşi, Valentina Melnikova.

În prezent, între 7.000 şi 8.000 de militari ruşi s-ar putea afla în Ucraina. Aceste estimări se fundamentează pe informaţiile furnizate de familiile ai căror membri au fost trimişi la exerciţii, după care nu au mai putut fi contactaţi.

"Comandanţii militari efectuează o operaţiune specială secretă", a apreciat Melnikova, care face parte şi din Consiliul public de pe lângă Ministerul rus al Apărării.

Kievul şi Occidentalii acuză Rusia că a trimis trupe în estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.

Conform NATO, "peste 1.000 de soldaţi ruşi" se află în prezent în Ucraina.

Parteneri
x close