Antena 3 CNN Externe Autoritățile renunță la căutarea de supraviețuitori în ruinele blocului prăbușit din Miami: 86 de persoane încă dispărute

Autoritățile renunță la căutarea de supraviețuitori în ruinele blocului prăbușit din Miami: 86 de persoane încă dispărute

Oficialii au anunţat miercuri seară că eforturile de căutare şi salvare în cazul blocului de locuinţe prăbuşit în Miami vor fi transformate în operaţiune de recuperare, semnalând încheierea oficială a căutării supravieţuitorilor.

Autoritățile renunță la căutarea de supraviețuitori în ruinele blocului prăbușit din Miami: 86 de persoane încă dispărute
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    08 Iul 2021   •   18:09

Echipele de salvare au decis să încheie operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor printre dărâmăturile imobilului prăbuşit la 24 iunie în Florida, a anunţat miercuri primarul comitatului Miami-Dade, unde s-a produs catastrofa soldată cu 54 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ.

86 de persoane sunt încă date dispărute.

Căutările permanente, 24 de ore din 24, în ultimele două săptămâni printre dărâmăturile a ceea ce a fost odată o clădire cu 12 etaje pe malul oceanului în oraşul Surfside, nu au permis găsirea niciunui supravieţuitor, cu excepţia unui adolescent chiar în ziua prăbuşirii.

Experţi mexicani şi israelieni au participat alături de echipele de salvare americane la aceste operaţiuni de căutare a supravieţuitorilor.

Echipele au înlăturat 124 de tone de rămăşiţe.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cincizeci şi patru de oameni au fost confirmaţi decedaţi, a spus miercuri seară Daniella Levine Cava, primarul comitatului Miami-Dade.

Miercuri au fost recuperate 18 trupuri neînsufleţite, cel mai mare număr înregistrat într-o zi de la începutul operaţiunii.

Dintre cei 54 de decedaţi, 33 au fost identificaţi, iar familiile au fost anunţate, a mai spus Levine Cava.

„Tranziţia de la salvare la recuperare va avea loc azi, la miezul nopţii”, a spus ea într-o conferinţă, adăugând că decizia a fost una „extrem de dificilă”.

Clădirea, denumită Champlain Towers South, s-a prăbuşit în mod încă inexplicabil, chiar dacă structura clădirii părea în unele locuri degradată.

Documentele emise de oficiali au dezvăluit că existau îngrijorări încă din 2018 privind integritatea structurii Champlain Towers South.

National Institute of Standards and Technology şi agenţiile locale investighează cauza prăbuşirii ei.

×
Subiecte în articol: Miami cladire prabusita salvatori disparuti
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close