Antena 3 CNN Externe Caz aberant. Un copil de 9 luni a fost acuzat de crimă

Caz aberant. Un copil de 9 luni a fost acuzat de crimă

Caz aberant. Un copil de 9 luni a fost acuzat de crimă
12 Apr 2014   •   19:40

Un caz ridicol a fost semnalat în Pakistan, unde un copil în vârstă de doar 9 luni a fost acuzat de crimă. Băieţelul a fost adus la tribunal şi judecat pentru că un raport al poliţiei spunea că el ar fi atacat nişte poliţişti şi ar fi vrut să-i ucidă. Justiţia pakistaneză a observat eroarea, însă l-a declarat pe copil nevinovat abia după 9 zile.

Pe 3 aprilie, copilul a fost adus la tribunalul din Lahore şi s-a prezentat în faţa judecătorului în braţele bunicului. Acuzat de fapte aşa de grave, puştiul de 9 luni a fost însoţit şi de un avocat.

Toată povestea a pornit de la un scandal, într-un cartier sărac din Lahore. Localnicii au atacat poliţiştii şi angajaţii companiei de gaze veniţi să întrerupă alimentarea în cazul rău-platnicilor. Înfuriaţi, poliţiştii au trecut în raport pe toţi membrii familiilor implicate în conflict, inclusiv pe băieţelul de 9 luni, căruia i s-a intentat proces.

Copilul a fost amprentat şi lăsat în libertate pe cauţiune. Nevinovăţia copilului a fost pronunţată însă după  zile, după ce poliţia a retras acuzaţiile.

Potrivit presei pakistaneze, poliţistul care a lansat acuzaţiile la adresa copilului a fost suspendat.



×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close