Antena 3 CNN Externe Caz fără precedent. Un bărbat mort a fost uitat de legişti într-un apartament din Viena timp de două luni și jumătate

Caz fără precedent. Un bărbat mort a fost uitat de legişti într-un apartament din Viena timp de două luni și jumătate

Serviciul Public de Sănătate din Viena a precizat că a fost vorba de o eroare de comunicare. Bărbatul mort a rămas în apartament timp de două luni jumătate pentru că legistul a uitat să contacteze firma de pompe funebre. Acest caz este considerat unic, fără precendent, iar deparamentul intern a anuntaţ că va efectua o anchetă.

Caz fără precedent. Un bărbat mort a fost uitat de legişti într-un apartament din Viena timp de două luni și jumătate
Sursa foto: foto:jurnal.md
de Georgiana Adam    |    02 Feb 2021   •   23:30

Potrivit vecinilor, bărbatul de 66 de ani era bolnav şi locuia singur în apartamentul său din Viena. El a fost găsit mort în locuinţa pe data de 11 noiembrie 2020 de o rudă care îl supraveghea. 

La venirea poliţiştilor, ruda bărbatului a predat cheile apartamentului şi a presupus că autorităţile se vor ocupa de înmormântare, după finalizarea expertizei medico-legale.

Trupul bărbatului a fost regăsit după două luni şi jumătate

Ruda bărbatului a revenit la apartament pe data de 27 ianuarie 2021, alături de un notar pentru a semna nişte documente. Când a deschis uşa apartamentului a rămas şocată.

Cadavrul bărbatului se afla exact în locul în care l-a lăsat în urmă cu două luni şi jumătate. Revoltată, ea a anunţat imediat autorităţile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciul Public de Sănătate din Viena în acest caz considerat unic, fără precedent, a fost vorba de o eroare de comunicare.

"Echipa legistului a uitat să contacteze firma de pompe funebre. Trebuie să vedem de ce nu s-a întâmplat asta", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Public de Sănătate pentru presa locală.

În urma sesizării, rămășițele bărbatului de 66 de ani, mort din cauze naturale, au fost ridicate, iar serviciile publice au dat asigurări că înmormântarea va avea loc imediat.

 

 

 

 
 

 

 

 

×
Subiecte în articol: mort Viena legist apartament
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close