Caz şocant în Brazilia. Bărbat încarcerat în anii '60, uitat timp de peste două decenii în închisoare

de A.M.P    |    04 Sep 2013   •   10:32
Caz şocant în Brazilia. Bărbat încarcerat în anii '60, uitat timp de peste două decenii în închisoare Foto: CNJ (Conseil national de Justice brésilien)
Un bărbat în vârstă de 80 de ani, încarcerat în anii 60, în statul Ceara, Brazilia, a fost uitat în penitenciar până în prezent, deşi şi-a ispăşit pedeapsa de 29 de ani de închisoare, scrie 20minutes.

Deţinutul, care trebuia să părăsească închisoarea în anul 1989, a zăcut în celula sa până de curând, când a fost internat la unitatea de psihiatrie a institutului  Gouverneur Stenio Gomes.

Eroarea a fost descoperită în momentul în care autorităţile braziliene au demarat un audit pentru a evalua condiţiile de detenţie în statul Ceara.

"Cred că acest om aflat în cărucior cu rotile, care poartă pampers, trebuie să fie cel mai vechi deţinut din Brazilia, fiindcă noi ştim că el a intrat în sistemul penitenciar în anii '60, secolul trecut", a declarat judecatorul Paulo Augusto Irion, unul dintre coordonatorii proiectului Consiliului Naţional al Justitiei braziliene.

Potrivit lui Augusto, alte cinci persoane sunt în aceeasi situatie.

Parteneri
x close