Antena 3 CNN Externe Caz ŞOCANT în patria luxului. Ce a păţit o femeie care a fost VIOLATĂ în Dubai

Caz ŞOCANT în patria luxului. Ce a păţit o femeie care a fost VIOLATĂ în Dubai

Caz ŞOCANT în patria luxului. Ce a păţit o femeie care a fost VIOLATĂ în Dubai
de O.P.    |    22 Iul 2013   •   05:27

Caz revoltător în emiratul Dubai. O expatriată din Norvegia, care a reclamat că a fost violată de un coleg, a fost ea însăşi condamnată la închisoare pentru "relaţii sexuale în afara căsătoriei", faptă ilegală în Dubai. În plus, femeia a mai fost şi dată afară de la firma pentru care lucra, cu sediul în Qatar.

Marte Dalelv, de 24 de ani, lucra ca designer pentru firma unui miliardar arab, soţul lui Janet Jackson. În martie, în timpul unei deplasări de serviciu în Dubai, a fost violată de un coleg. Norvegianca s-a dus imediat la poliţie, dar a avut parte de o reacţie la care nu se aştepta.

Poliţiştii, cu toţii bărbaţi, au băgat-o pe Marte în arest şi nu au eliberat-o decât după patru zile, la intervenţia consulului norvegian. Atunci a aflat că urma să fie, ea însăşi, judecată. Avocatul localnic a sfătuit-o să retragă acuzaţia de viol, pentru a primi o pedeapsă mai uşoară.

Săptămâna trecută, Marte şi-a aflat şi sentinţa: un an şi patru luni de închisoare. A înaintat apel, iar guvernul norvegian a contactat autorităţile din Emirate pentru a obţine anularea condamnării.

Între timp, Marta a fost concediată de firma din Qatar. Potrivit militanţilor pentru drepturile omului, cazul nu este izolat şi pune la îndoială situaţia femeilor şi a justiţiei în Dubai.

×
Subiecte în articol: violuri Dubai
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close