Antena 3 CNN Externe Cazul DSK provoacă probleme între Opoziţia şi Preşedinţia din Franţa

Cazul DSK provoacă probleme între Opoziţia şi Preşedinţia din Franţa

Cazul DSK provoacă probleme între Opoziţia şi Preşedinţia din Franţa
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Iul 2011   •   09:40
Cazul Dominique Strauss-Kahn e pe cale să pe cale să provoace un adevărat război în Franţa, între Preşedinţie şi Opoziţie. Socialiştii au sărit ca arşi când au aflat că Nicolas Sarkozy a ştiut că fostul director FMI va fi acuzat de viol la scurt timp după incidentul petrecut la New York. Ei îl suspectează acum pe Sarkozy că n-ar fi străin de arestarea lui Strauss-Kahn.

Potrivit agenţiei France Presse, Preşedintele Nicolas Sarkozy s-ar fi numărat printre primele persoane care au aflat de incidentul în care a fost implicat Dominique Strauss Kahn. Chiar societatea franceză care deţine hotelul din New York unde s-a petrecut scandalul a informat preşedinţia. Presa franceză se întreabă însă de ce nu a fost informat ministerul de interne, aşa cum e regula. Chiar oficialul a explicat traseul informaţiei.

Am fost informat în noaptea de sâmbătă spre duminică, direct de directorul meu de cabinet, care fusese informat de Directoratul Naţional de Informaţii”, a declarat ministrul francez de Interne Claude Gueant.

Opoziţia socialistă dă de înţeles că Sarkozy nu ar fi străin de necazurile prin care a trecut rivalul său Dominique Strauss Kahn. Apropiaţii liderului francez resping însă acuzaţiile. Pe de altă parte, fostul director FMI ar putea fi din nou în cărţi pentru cursa prezidenţială. Socialiştii au dat de înţeles că, dacă el şi-ar putea înscrie candidatura, îl vor sprijini, mai ales că e bine văzut în sondaje.

Deocamdată însă, Strauss Kahn are alte probleme. Jurnalista Tristan Banon, care susţine că a fost agresată de el în urmă cu 9 ani, a anunţat că va depune plângere la tribunal. În replică avocaţii lui Strauss Kahn spun că o vor da în judecată pentru calomnie.

 

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn opozitie Franta
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close