Antena 3 CNN Externe Cazul Gerge Floyd ia amploare. Avocat: A murit din cauza supradozei de rasism, nu de altceva

Cazul Gerge Floyd ia amploare. Avocat: A murit din cauza supradozei de rasism, nu de altceva

Cazul Gerge Floyd care a șocat Statele Unite, și a dus la proteste în zeci de orașe, ia amploare. Avocatul familiei Floyd respinge teoria conform căreia acesta ar fi murit din caza drogurilor, și spune că singura supradoză pe care a luat-o acesta, este cea de rasism.

Cazul Gerge Floyd ia amploare. Avocat: A murit din cauza supradozei de rasism, nu de altceva
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    12 Sep 2020   •   16:00

Avocatul familiei lui George Floyd respinge teoria potrivit căreia americanul a murit din cauza drogurilor: „Singura supradoză a fost cea de rasism din partea poliţiei”, spune avocatul. 

Declaraţiile au fost lansate la ieşirea din instanţă, unde se judecă procesul morţii americanului de culoare.

„Ei încearcă să vină cu o teorie stupidă în legătură cu o supradoză. Vreau să fiu foarte clar. Singura supradoză care l-a omorât pe George Floyd a fost una de forţă excesivă şi rasism, din partea Poliţiei din Minnesota”, a spus avocatul familiei Floyd, Ben Crump.

Moartea lui George Floyd a dus la proteste extrem de violente în SUA 

George Floyd a murit pe 25 mai, după ce poliţistul Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul acestuia. Moartea bărbatului, un american de culoare din Minneapolis, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

Raportul legiştilor spune că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul fostului ofiţer Derek Chauvin a pus presiune pe el, peste opt minute, dar nu concluzionează că acesta a fost cauza directă a morţii sale.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close