Antena 3 CNN Externe Cazul șocant al unui bebeluș din India. Anomalia cu care s-a născut a uimit toți medicii

Cazul șocant al unui bebeluș din India. Anomalia cu care s-a născut a uimit toți medicii

Cazul șocant al unui bebeluș din India. Anomalia cu care s-a născut a uimit toți medicii
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
01 Aug 2017   •   18:00

Caz șocant în India, unde bebeluș s-a născut "însărcinat" cu geamănul său format pe jumătate. Această întâmplare a uimit comunitatea medicală din țară.

O masă din care făceau parte și oase a fost descoperită la începutul lui iulie în abdomenul fetusului în timpul unei ecografii de rutină a mamei însărcinate în vârstă de 19 de ani, a declarat radiologul Bhavna Thorat.

"În scanările postnatale, am depistat un alt copil pe jumătate format cu creier, mâini și picioare într-un sac fetal din abdomenul copilului", a adăugat Thorat.

"Mama a rămas însărcinată cu gemeni. Dar un geamăn s-a dezvoltat în corpul celuilalt geamăn, ceea ce a dus la apariția unui copil gazdă și a geamănului său parazit, care a crescut 13 săptămâni iar apoi creșterea s-a oprit", a mai spus ea.

Copilul s-a născut la 20 iulie la spitalul Bilal din Thane, în apropiere de orașul Mumbai, iar săptămâna trecută a trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru înlăturarea geamănului parazit.

Operația a avut loc la 25 iulie și a fost efectuată de chirurgii pediatri de la un alt spital, care au înlăturat geamănul nenăscut de circa 7 cm lungime și care cântărea în jur de 150 de grame.

"Nu au existat complicații. Atât mama, cât și copilul sunt în continuare internați dar sunt în stare bună", a declarat ginecologul Neena Nichlani pentru DPA.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: caz bebelus India medici mama ecografie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close