Antena 3 CNN Externe Cazul WikiLeaks: Donaţiile către site, blocate. Assange ar putea fi scos din topul Time al personalităţilor anului

Cazul WikiLeaks: Donaţiile către site, blocate. Assange ar putea fi scos din topul Time al personalităţilor anului

Cazul WikiLeaks: Donaţiile către site, blocate. Assange ar putea fi scos din topul Time al personalităţilor anului
08 Dec 2010   •   13:40

WikiLeaks este atacat din toate părţile. Tot mai multe instituţii au blocat donaţiile către site-ul pe care au apărut notele diplomatice secrete. Mai mult, fondatorul Julian Assange, cel care s-a predat marţi poliţiei, ar putea fi şters din topul Time al personalităţilor anului. În ciuda acestor întâmplări, Wikileaks continuă seria dezvăluirilor.

Susţinătorii lui Assange sunt tot mai nemulţumiţi că instituţiile din toată lumea încearcă să blocheze donaţiile către Wikileaks fără ca o decizie privind vinovăţia sa să fie luată în instanţă. Reacţiile vin după ce mai multe companii au sistat donaţiile către site.

Pentru a completa scenariul, revista Time, care le cere cititorilor să aleagă personalitatea anului, ar intenţiona să-l şteargă din opţiunile de vot pe Julian Assange, aflat în acel moment în locul doi al topului.

Între timp, dezvăluirile apărute pe faimosul site continuă. Într-o nouă notă diplomatică se arată că Libia a ameninţat Marea Britanie, anul trecut, cu urmări "extreme", dacă autorul libian al atentatului de la Lockerbie, bolnav, va muri în închisoarea britanică în care era închis. Bărbatul a fost trimis în ţara natală după o decizie controversată a instanţei.

Jullian Assange, fondatorul Wikileaks, va rămâne după gratii până pe 14 decembrie. Assange s-a predat poliţiei britanice, după ce un mandat de arestare a fost emis pe numele său de Interpol. În timpul primei înfăţişări, fondatorul Wikileaks a refuzat extrădarea în Suedia unde este acuzat de viol şi hărţuire sexuală.

 

×
Subiecte în articol: Julian Assange Time donatii
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close