Antena 3 CNN Externe Cazul Zimmerman a ajuns la final. Agentul a fost achitat

Cazul Zimmerman a ajuns la final. Agentul a fost achitat

Cazul Zimmerman a ajuns la final. Agentul a fost achitat
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
14 Iul 2013   •   11:26
George Zimmerman, un agent de pază voluntar care a ucis un adolescent de culoare în 2012, în Florida, a fost achitat de acuzaţia de omor calificat cu caracter rasist, relatează AFP, conform Mediafax.
Procesul a stârnit dezbateri ample în Statele Unite, Zimmerman fiind acuzat de reprezentanţi ai opiniei publice de atac cu caracter rasist, însă juraţii s-au lăsat convinşi că a fost un caz de legitimă apărare.
George Zimmerman, în vârstă de 29 de ani, l-a împuşcat mortal pe Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, în februarie 2012, în timp ce acentul păzea o proprietate din statul Florida.
Liderii comunităţilor din Florida au lansat apeluri la calm după anunţarea verdictului, care a fost urmat de proteste spontane în San Francisco, Philadelphia, Chicago, Washington şi Atlanta.
Familia lui Trayvon Martin, care nu a fost în sală la anunţarea verdictului de achitare, a reacţionat pe reţele de socializare. "Chiar dacă inima îmi este frântă, credinţa îmi este neclintită şi îl voi iubi mereu pe copilaşul meu Tray", a declarat tatăl lui Trayvon, Tracy Martin, pe Twitter.
Părinţii adolescentului le-au mulţumit tuturor celor care i-au susţinut în ultimul an.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close