Antena 3 CNN Externe Cazuri ALARMANTE în America. S-au înregistrat deja 18 decese. "I-am găsit în camera fiului meu plicuri de cafeină pură"

Cazuri ALARMANTE în America. S-au înregistrat deja 18 decese. "I-am găsit în camera fiului meu plicuri de cafeină pură"

Cazuri ALARMANTE în America. S-au înregistrat deja 18 decese. "I-am găsit în camera fiului meu plicuri de cafeină pură"
de O.P.    |    23 Iul 2014   •   06:54

Autoritățile sanitare americane sunt îngrijorate de tendința de a ingera cafeină pură remarcată tot mai des în rândul tinerilor și care a dus, până în prezent, la cel puțin 18 decese, relatează marți metronews.fr, precizând că o lingură de cafeină pură echivalează cu circa 25 de cești de cafea.

Logan Stiner, un tânăr american de 18 ani din Ohio, a murit la sfârșitul lunii mai 2014 din cauza unei supradoze de cafeină praf, după cum a relevat autopsia. Mama băiatului a declarat în presa americană că a găsit în camera fiului ei câteva plicuri cu cafeină.

Logan a fost cea de-a 18-a persoană din Statele Unite care a căzut victimă consumului exagerat cafeină. Un ofițer de poliție care anchetează decesul este de părere că ar putea exista și cazuri similare neidentificate în contextul în care nu se analizează sistematic nivelul de cafeină din sânge.

Potrivit Food and Drug Administration (FDA), cafeina pură este un stimulent foarte puternic și, luată chiar în cantități foarte mici, poate fi fatală. Consumată în exces, cafeina pură provoacă vomă, diaree, dezorientare, dar și ritm cardiac neregulat și stop cardiac, putând duce la deces.

Potrivit Washington Post, tinerii sunt atrași de cafeina pură pentru că aceasta determină o mai bună concentrare, favorizează pierderea în greutate și îmbunătățește performanțele sportive.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close