Antena 3 CNN Externe Ce a făcut o femeie pe un aeroport din Rusia. Greşeala i-a fost FATALĂ

Ce a făcut o femeie pe un aeroport din Rusia. Greşeala i-a fost FATALĂ

Ce a făcut o femeie pe un aeroport din Rusia. Greşeala i-a fost FATALĂ
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
26 Noi 2014   •   14:01

O femeie care avea implantat un stimulator cardiac a murit în braţele soţului său la doar câteva minute după ce a trecut prin sistemul de scanare dintr-un aeroport din Rusia, scrie Daily Mail.

Diana Tolstova, în vârstă de 30 de ani, se afla în Aeroportul Internaţional Baikal, din Ulan-Ude, când peacemaker-ul ei s-a dereglat. Potrivit declaraţiilor soţului, aceasta s-a plâns că se simte ameţită imediat după ce a trecut de sistemul de scanare, după care s-a prăbuşit.

Bărbatul susţine că medicii sosiţi la faţa locului nu au ştiut cum s-o ajute pe soţia sa. Aceasta nu ar fi primit niciun prim ajutor şi nici ambulanţa nu a fost chemată la timp.

Surse susţin că, cel mai probabil, undele electromagnetice i-ar fi afectat stimulatorul cardiac.

Maxim Tolstova susţine că, deşi i-a înştiinţat pe oficialii aeroportului că soţia sa poartă un stimulator cardiac electric, care îi reglează bătăile inimii, acest lucru nu a contat, iar soţia sa a fost nevoită să se conformeze şi să treacă prin sistemul de scanare.

"Frumoasa mea Diana a murit în braţele mele", le-a spus acesta jurnaliştilor.

Oficialii aeroportului Baikal au deschis o anchetă în acest caz, avertizând că acei călători cu peacemakere implantate nu sunt nevoiţi să treacă prin sistemul de detectare a metalelor.

"În acest caz, fie pacientul a uitat că are implantat acest dispozitiv, fie nu a ştiut, ori a fost încurcat de agentul de securitate al aeroportului. Dar fiecare pacient primeşte acest avertisment", a arătat purtătorul de cuvânt al aeroportului.



×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close