Antena 3 CNN Externe Ce a făcut Rusia în Marea Neagră. Vladimir Putin a ordonat militarilor această acţiune

Ce a făcut Rusia în Marea Neagră. Vladimir Putin a ordonat militarilor această acţiune

Ce a făcut Rusia în Marea Neagră. Vladimir Putin a ordonat militarilor această acţiune
de O.P.    |    08 Apr 2013   •   13:19

Intors de la summitul BRIC, desfasurat pe continentul african in a doua parte a lunii martie, presedintele Vladimir Putin a ordonat organizarea de exercitii militare in Marea Neagra. Conform dispozitiilor date, navele flotei ruse au parasit locul de stationare din Ucraina, portul Sevastopol. Intrebat despre scopul acestor manevre, purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, a explicat ca rolul rol este acela de a spori aptitudinile de lupta ale marinei militare.

De fapt, explica publicatia turca USAK, dezbaterile legate de modernizarea armatei s-au intensificat dupa razboiul din Georgia, din august 2008. In opinia a numerosi analisti, conflictul, menit sa demonstreze intentia Moscovei de a-si pastra suprematia in spatiul post-sovietic, a scos in evidenta o serie intreaga de vulnerabilitati. In februrie anul curent, manevre militare neplanificate s-au derulat pe teritoriul districtelor militare central si vestic din Rusia.

La acea data, seful Statului Major General, Valeri Gerasimov, readus in atentia generala neajunsurile si problemele constatate de-a lungul "antrenamentului".

Nu trebuie uitat, scrie publicatia citata, ca, in privinta modernizarii armatei si a modului in care sunt cheltuite fondurile destinte nevoilor fortelor militare, Rusia lui Putin actioneaza in virtutea vechilor experiente si se pompeaza multi bani.

Mai multe despre această acţiune a ruşilor, pe www.incomemagazine.ro







×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close