Ce a găsit poliția la biroul cancelarului Angela Merkel

de M.Z.    |    15 Mai 2016   •   08:05
Ce a găsit poliția la biroul cancelarului Angela Merkel

Poliţia germană a anunţat sâmbătă că a descoperit în faţa permanenţei cancelarului Angela Merkel în circumscripţia sa din nord-estul Germaniei un cap de porc şi ”o inscripţie insultătoare” al cărei conţinut a refuzat să îl facă public, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

O patrulă de poliţie a descoperit capul de animal în zorii zilei de sâmbătă în faţa biroului de deputat al Angelei Merkel la Stralsund, aproape de Marea Baltică, unde ea este parlamentar de 26 de ani. 

Solicitat de AFP, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Neubrandebourg a refuzat să ofere şi cel mai mic detaliu privind conţinutul injuriilor, mulţumindu-se doar să sublinieze că acestea era îndreptate împotriva cancelarului conservator. 

Angela Merkel este criticată virulent pentru politica sa de deschidere faţă de refugiaţi începând din vara lui 2015. Ea a pierdut o parte din popularitate în rândul germanilor îngrijoraţi în legătură cu venirea a peste un milion de solicitanţi de azil în 2015. 

Ea a fost de asemenea criticată şi în cadrul partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), care asistă la avansul formaţiunii populiste şi anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD).

x close