Antena 3 CNN Externe CE analizează posibilitatea monitorizării separate pe justiţie a României şi Bulgariei

CE analizează posibilitatea monitorizării separate pe justiţie a României şi Bulgariei

CE analizează posibilitatea monitorizării separate pe justiţie a României şi Bulgariei
Sursa foto: Foto: novinite.com
de O.P.    |    11 Iul 2012   •   13:10

Uniunea Europeană (UE) ia în considerare monitorizarea separată a României şi Bulgariei în ceea ce priveşte progresele în domeniul justiţiei şi afacerilor interne, potrivit cotidianului bulgar Trud, care citează surse confidenţiale, relatează site-ul Novinite.com.
  
Motivul îl constituie încercarea coaliţiei Guvernului român de a-l destitui pe preşedintele Traian Băsescu şi de a modifica atât atribuţiile Curţii Constituţionale cât şi Legea Referendumului.
  
Curtea Constituţională a României a susţinut suspendarea lui Băsescu, votată vineri în Parlament. Între timp, aceasta a declarat neconstituţională legea care îi limitează posibilitatea de a exercita un control asupra Parlamentului, iar ulterior a stabilit o rată minimă de participare de 50 la sută plus unu din electorat, pentru ca referendumul de la 29 iulie să fie validat.
  
Comisia Europeană, mai multe state europene, Statele Unite şi unele organizaţii nonguvernamentale şi-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la atacurile puterii de stânga la adresa Constituţiei şi la procedurile aplicate în vederea destituirii preşedintelui.
  
"Da, Bulgaria şi România ar putea fi monitorizate separat", a declarat diplomatul, fără a oferi alte detalii. Acesta a refuzat ferm să spună dacă mecanismul de monitorizare ar putea fi eliminat în această vară sau dacă va fi mai strict cu vreuna dintre ţări, afirmând doar că acesta ar putea fi mai precis.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close