Antena 3 Externe Ce au descoperit autoritățile că un refugiat sirian le făcea victimelor. Imaginile au ajuns rapid pe internet

Ce au descoperit autoritățile că un refugiat sirian le făcea victimelor. Imaginile au ajuns rapid pe internet

04 Apr 2019   •   21:18
Ce au descoperit autoritățile că un refugiat sirian le făcea victimelor. Imaginile au ajuns rapid pe internet

Un tribunal german l-a condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare pe un sirian pe baza unor înregistrări video în care acesta apărea torturând doi bărbaţi în timpul războiului civil din ţara sa, transmite dpa. 

Judecătorul din Stuttgart a arătat joi că tratamentul la care şi-a supus sirianul victimele a fost 'deosebit de degradant'. 

Cele două scurte înregistrări video, în care sirianul îşi biciuia cu o frânghie victimele, aproape total dezbrăcate, au fost postate pe Youtube la începutul lui 2013. 

Conform procurorilor, faptele s-au petrecut între ianuarie 2012 şi ianuarie 2013, când sirianul a combătut în rândurile Armatei Siriene Libere. Victimele sale, capturate de aceasta, au luptat alături de trupele guvernamentale. 

Sirianul, sosit în Germania ca refugiat în septembrie 2015, a fost plasat în arest preventiv în iunie 2018. 

La stabilirea pedepsei, judecătorul a ţinut cont de faptul că inculpatul însuşi a avut de suferit în război, nu a avut condamnări anterioare în Germania şi era considerat bine integrat în societate. 

Sentinţa poate fi contestată cu recurs.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close