Antena 3 CNN Externe Ce au descoperit autoritățile maghiare. De ce crema de ciocolată din Austria e mai bună decât cea din Ungaria

Ce au descoperit autoritățile maghiare. De ce crema de ciocolată din Austria e mai bună decât cea din Ungaria

Ce au descoperit autoritățile maghiare. De ce crema de ciocolată din Austria e mai bună decât cea din Ungaria
17 Feb 2017   •   14:19

Marile companii vând produse mai bune în Austria decât în Ungaria, chiar dacă ele ar trebui să fie la fel, acuză guvernul maghiar citat de Euractiv.

Autoritatea ungară privind siguranța alimentelor a studiat 24 de produse vândute atât în Ungaria, cât și în Austria de retaileri internaționali precum Lidl sau Aldi. A descoperit, printre altele, că versiunea locală a unui sortiment de napolitane nu e atât de crocantă precum cea din Austria, iar crema de ciocolată Nutella nu este la fel de bună.

Cred că acesta este cel mai mare scandal din ultima vreme, a spus Lazar Janos, șeful de cabinet al premierului Orban Viktor. Acesta a anunțat verificări masive ale produselor, dar a refuzat să precizeze ce măsuri s-ar putea lua. Investigații similare au avut loc și în Slovacia, care a comparat produse locale cu altele, teoretic similare, vândute în Germania și Austria.

Comisia Europeană susține însă că acuzațiile sunt lipsite de conținut și că multinaționalele sunt libere să-și adapteze locale produsele.

×
Subiecte în articol: ciocolata Lidl produse alimentare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close