Antena 3 CNN Externe Ce au făcut Liban şi Bulgaria înaintea atentatului de la Burgas

Ce au făcut Liban şi Bulgaria înaintea atentatului de la Burgas

Ce au făcut Liban şi Bulgaria înaintea atentatului de la Burgas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    09 Aug 2012   •   16:54

Serviciile de spionaj israeliene au descoperit un număr foarte mare de convorbiri telefonice între persoane din Liban şi Bulgaria efectuate înaintea atentatului antiisraelian comis pe 18 iulie la Burgas, scrie New York Times, în ediţia on-line.

Mai exact, cu doar două luni înainte de atentat, discuţiile telefonice între Liban şi staţiunea bulgară Burgas a fost neobişnuit de mare, devenind şi mai intens cu trei zile înaintea atentatului, a declarat un oficial israelian.

"Ştim care erau sursele în Liban, dar nu ştim cu cine discutau în Bulgaria", a declarat oficialul israelian.

Totuşi, în ciuda acestui fapt, serviciile de securitate israeliene şi bulgare nu au încă dovezi clare privind implicarea mişcării şiite libaneze Hezbollah în atentatul din Bulgaria.

Ancheta din Bulgaria nu pare să avanseze prea mult, iar Guvernul de la Sofia evită să atribuie atentatul Hezbollah, pentru că mişcarea şiită nu este pe lista UE cu organizaţiile teroriste.

Un oficial din cadrul serviciilor de informaţii germane afirmă că este puţin probabil ca mişcarea Hezbollah să fi organizat atentatul. În schimb, este posibil să fie vorba de un complot al Iranului comis de islamişti libanezi care au legături cu Hezbollah.

Cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar au fost ucişi în atentatul comis la Burgas pe 18 iulie. A şaptea persoană decedată se presupune că este autorul atacului sinucigaş.


×
Subiecte în articol: morti Liban Bulgaria
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close