Antena 3 CNN Externe Ce conține Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, activat de Marea Britanie

Ce conține Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, activat de Marea Britanie

Ce conține Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, activat de Marea Britanie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
29 Mar 2017   •   16:14

Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, pe ale cărui prevederi Londra şi Bruxellesul este necesar să le aplice în vederea ajungerii la un acord, are doar 255 de cuvinte în versiunea engleză. Jurnaliștii de la News.ro prezintă cele cinci paragrafe ale textului.

1. Orice stat membru al Uniunii Europene poate decide să se retragă din Uniune în conformitate cu propiriile reglementări constituţionale. 

2. Un stat membru care decide să se retragă îşi notifică intenţia Consiliului European. (...)

3. Tratatele încetează să se aplice statului în cauză de la data intrării în vigoare a acordului de retragere sau, în caz contrar, după doi ani de la notificarea prevăzută la paragraful 2, mai puţin în cazul în care Consiliul European, în acord cu statul membru în cauză, decid în unanimitate să prelungească această perioadă.

4. În sensul paragrafelor 2 şi 3, membrul Consiliului European sau al Consiliului care reprezintă statul membru care se retrage nu participă la dezbaterile Consiliului European sau Consilului şi nici la deciziile care îl privesc. (....)

5. Dacă un stat care s-a retras din Uniune cere să adere din nou, cererea sa este supusă procedurii prevăzute de Articolul 49.

×
Subiecte în articol: Londra Bruxelles Consiliul European
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close