Antena 3 CNN Externe Ce făcea Obama când ben Laden era ucis. Preşedintele SUA voia să-şi mascheze nervozitatea

Ce făcea Obama când ben Laden era ucis. Preşedintele SUA voia să-şi mascheze nervozitatea

Ce făcea Obama când ben Laden era ucis. Preşedintele SUA voia să-şi mascheze nervozitatea
Sursa foto: Foto: facebook.com/barackobama
de M.Z.    |    15 Aug 2013   •   11:18

Preşedintele Barack Obama nu a avut nervi suficient de tari pentru a urmări asaltul asupra teroristului Osama ben Laden, în 2011, aşa că liderul american şi-a mascat nervozitatea jucând cărţi, a dezvăluit un fost colaborator al său de la Casa Albă, informează AFP.

Reggie Love, care a fost asistentul personal al lui Obama în timpul primului mandat al acestuia, a dezvăluit că preşedintele american nu a vrut să asiste la întreaga operaţiune care l-a costat viaţa pe liderul Al-Qaeda şi care a fost transmisă în direct, prin satelit, la Casa Albă.

"Majoritatea oamenilor erau în Situation Room", sala de gestionare a crizelor, situată în subsolul reşedinţei executive, a explicat Love.

Însă Obama a spus: "Nu vreau să rămân aici, nu pot suporta să mă uit la asta", a adăugat Love. "Prin urmare, el, eu şi fotograful oficial a Casei Albe, Pete Souza, am fost nevoiţi să jucăm 15 partide" de cărţi într-o sală situată lângă Biroul Oval, a povestit el.

Osama ben Laden a fost ucis pe 2 mai 2011, în timpul unui raid al unei echipe de comando transportată cu elicopterul la complexul Abbottabad din Pakistan unde se ascundea liderul Al-Qaeda.

Casa Albă a difuzat imediat după eveniment o fotografe cu Souza, în care se poate vedea Obama şi cei mai apropiaţi colaboratori ai săi de securitate naţională, marcaţi de tensiune.






×
Subiecte în articol: Barack Obama Osama ben Laden al-Qaeda
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close