Antena 3 CNN Externe Ce impact are furtuna Isaac asupra economiei? Furiile naturii provoacă creşteri de preţuri

Ce impact are furtuna Isaac asupra economiei? Furiile naturii provoacă creşteri de preţuri

Ce impact are furtuna Isaac asupra economiei? Furiile naturii provoacă creşteri de preţuri
Sursa foto: Foto: topnews.net.nz
de M.Z.    |    27 Aug 2012   •   11:58

Cursul petrolului este în creştere luni, la primele tranzacţii în Asia, pe fondul unor temeri în legătură cu instalaţiile petroliere din Golful Mexic, care se confruntă cu furtuna tropicală Isaac.

Barilul de petrol WTI (light sweet crude) pentru livrarea în octombrie a urcat cu 1,35 de dolari ajungând la 97,50 de dolari. Barilul de petrol Brent de la Marea Nordului afişa un preţ de 114,99 de dolari, în creştere cu 1,40 de dolari, în raport cu şedinţa de închidere de vineri.

''Furtuna tropicală din Golful Mexic este principalul factor care susţine (cursul - n.r.)", estimează Victor Shum, consultant al cabinetului Purvin and Gertz din Singapore, potrivit AFP.

Trei state americane învecinate cu Golful Mexic au instituit duminică seara starea de alertă din cauza apropierii furtunii tropicale Isaac, care s-ar putea transforma în uragan.

Guvernatorii celor trei state au decretat alerta de uragan şi au emis ordine de evacuare pentru anumite zone ameninţate de furtună, cerând populaţiei să se pregătească pentru venirea furtunii şi să-şi constituie rezerve de apă, hrană, îmbrăcăminte şi medicamente.

Furtuna tropicală Isaac a depăşit duminică coasta sudică a Floridei şi avansează către interiorul Golfului Mexic.

Potrivit Centrului american de supraveghere a uraganelor (U.S. National Hurricane Center -NHC), furtuna s-ar putea transforma în uragan când va atinge coasta americană a Golfului Mexic marţi sau miercuri, la exact şapte ani după ce uraganul Katrina a lovit oraşul New Orleans, ucigând peste 1.400 de oameni şi provocând pagube materiale în valoare de miliarde de dolari.





×
Subiecte în articol: petrol asia
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close