Antena 3 CNN Externe Ce implicații are victoria lui Donald Trump asupra stabilității Statelor Unite

Ce implicații are victoria lui Donald Trump asupra stabilității Statelor Unite

Ce implicații are victoria lui Donald Trump asupra stabilității Statelor Unite
10 Noi 2016   •   11:13

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a confirmat, miercuri, ratingurile din categoria investment grade "AA+/A-1+" cu perspectivă stabilă atribuite SUA după victoria candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale, transmite Reuters. 

Donald Trump va prelua funcţia de preşedinte al SUA în luna ianuarie 2017 iar republicanii vor deţine o majoritate de control atât în Camera Reprezentanţilor cât şi în Senatul SUA. 

"Plecăm de la ipoteza că soliditatea instituţiilor şi echilibrul puterilor din SUA vor sprijini punerea în aplicare a politicilor într-o administraţie Trump, în pofida lipsei de experienţă a noului preşedinte, care ridică unele incertitudini cu privire la propunerile sale", se arată într-un comunicat de presă al S&P. 

Potrivit agenţiei de evaluare, SUA beneficiază de pe urma economiei sale diversificate şi rezistente precum şi de pe urma statutului său de emitent al principalei valute mondiale. Cu toate acestea, S&P arată că nivelul mare al datoriei guvernamentale a ţării precum şi incertitudinea crescută cu privire la traiectoria sa constrâng ratingurile acordate celei mai mari economi a lumii. Potrivit S&P, ratingul SUA ar putea fi îmbunătăţit dacă va constata eforturi spre o politică fiscală mai proactivă şi politici publice care să ducă la o povară a datoriei mai mică. 

Anterior, Fitch Ratings, o altă importantă agenţie de rating, a anunţat că victoria lui Trump la alegerile prezidenţiale nu are implicaţii pe termen scurt asupra ratingului "AAA" cu perspectivă stabilă atribuit SUA. La rândul său, agenţia Moody's Investors Service a anunţat încă din luna septembrie că alegerile prezidenţiale nu vor afecta ratingul "AAA" atribuit SUA. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Alegeri SUA Donald Trump rating stabilitate
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close