Antena 3 CNN Externe Ce înseamnă nașterea prin hipnoză, tehnica folosită de Kate Middleton 

Ce înseamnă nașterea prin hipnoză, tehnica folosită de Kate Middleton 

Ce înseamnă nașterea prin hipnoză, tehnica folosită de Kate Middleton 
25 Apr 2018   •   12:36

Ducesa de Cambridge a dat ieri naștere celui de-al treilea copil al cuplului regal, de ziua Sfântului Gheorghe.

După ce a fost internată la Spitalul St. Mary din Londra, Kate Middleton a trecut printr-un travaliu de cinci ore, fără medicamente pentru stoparea durerii, înainte de a da naștere unui baiețel cu greutatea de 3,8 kg. 

La doar cateva ore de la naștere, cuplul regal și-a făcut apariția in fața camerelor arătând impecabil, iar mulți s-au intrebat care este secretul prin care Kate a reușit această performanță.  

Deși nu există nicio confirmare a stilului de naștere al lui Middleton, sursele spun că noua mamă a folosit nașterea prin hipnoză pentru toate cele trei nașteri de până acum. Acest tip de naștere, care a fost adoptat și de catre Angelina Jolie si Gisele Bundchen, este descris ca fiind o "formă bine cunoscută, logică și eficientă de pregătire înainte de naștere", care poate ajuta la atenuarea stresului și disconfortului in timpul travaliului. 

Această tehnică împiedica corpul să intre în modul de "fight or flight" și, în schimb, ii redă mamei controlul în timpul nașterii, transformând tot procesul într-o experiență plăcută. 

Când o femeie este speriată în timpul travaliului, sângele și oxigenul sunt îndepărtate de uter și, prin urmare, teama și tensiunea provoacă durere. În schimb atunci când o femeie rămâne calmă, mușchii uterini se relaxează și organismul produce oxitocină și endorfine, care ajută la ameliorarea durerii facerii.

Nașterea prin hipnoză este o combinație de tehnici de respirație și relaxare profundă utilizate alături de gânduri și vorbe pozitive. Cu toate acestea, cel mai important element este educarea femeilor astfel încât să poată înțelege fiziologia nașterii și ca rezultat să elibereze orice teamă și să se simtă încrezătoare in forțele proprii.

Din cauza cuvântului hipnoză, această tehnică poate fi asociată cu o stare de inconștiență, însa este exact opusul și nu implică apartenența la un cult sau ritualuri supraomenești, ci doar redobândirea propriului corp. 

Sursă: The Independent  
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close