Antena 3 CNN Externe Ce planuri de viitor aveau principalii suspecţi în atentatul din Boston. "Tată, nu îţi face griji, îmi voi termina studiile şi voi veni aici"

Ce planuri de viitor aveau principalii suspecţi în atentatul din Boston. "Tată, nu îţi face griji, îmi voi termina studiile şi voi veni aici"

Ce planuri de viitor aveau principalii suspecţi în atentatul din Boston. "Tată, nu îţi face griji, îmi voi termina studiile şi voi veni aici"
Sursa foto: Foto: Agepres
22 Apr 2013   •   12:15

Tatăl fraţilor Ţarnaev, principalii suspecţi în atentatul din Boston, continuă să declare că fiii lui sunt nevinovaţi. Anzor Ţarnaev afirmă că tinerii erau buni musulmani şi intenţionau să revină să trăiască în Rusia pentru a îşi ajuta părinţii, relatează AFP.

Într-un interviu pentru cotidianul popular rus Komsomolskaia Pravda, Anzor Ţarnaev a declarat că băiatul cel mai mare, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, ucis joi în urma unei curse de urmărire lansate de către poliţie, "a venit în Rusia în ianuarie (2012) şi nu dorea să plece. Spunea că vrea să se mute aici împreună cu familia".

Tamerlan era şomer în ultimele luni şi rămânea acasă pentru a avea grijă de fiul său, în vârstă de trei ani, iar soţia sa mergea la seviciu, îngrijind persoane cu handicap.

"Este adevărat că Tamerlan a devenit foarte religios după căsătorie şi mergea la moschee în fiecare vinere (...). Dar este un bun musulman şi nu putea să facă lucrurile de care este acuzat", a spus Anzor Ţarnaev.

Jokar, fiul mai mic în vârstă de 19 ani, rănit şi arestat vineri,  "avea planuri mari, şi anume să devină medic, să îşi deschidă un cabinet şi să instaleze aici", potrivit tatălui său.

"Îmi spunea, "tată, nu îţi face griji, îmi voi termina studiile, voi veni aici şi te voi ajuta". Iar acolo se vorbeşte despre bombe şi atentate. Cum este posibil?" se întreabă Ţarnaev.

Bărbatul a calificat urmăririle declanşate împotriva fiilor săi drept o "comandă politică, (un) show hollywoodian" regizat de serviciile speciale americane şi a anunţat că intenţionează să meargă în Statele Unite, "cu voia lui Allah", pentru a-l susţine pe Jokar.

Potrivit lui Anzor Ţarnaev , "Tamerlan era în permanenţă sub supraveghere. Bărbaţi din cadrul FBI veneau la el, explicând că (făceau) acest lucru pentru a preveni atentate", a povestit Ţarnaev, fără să ofere alte detalii.

"Ei doreau doar să îi întindă o cursă lui Tamerlan, iat Jokar s-a aflat la momentul nepotrivit, în locul nepotrivit", afirmă el.

Anzor Ţarnaev, care susţine nevinovăţia fiilor săi încă de la început, spune că vrea să ia corpul lui Tamerlan şi să îl îngroape în Rusia.

"Aş vrea să iau corpul fiului meu, dacă acceptă să mi-l dea, şi să îl înhumez aici", a declarat Ţarnaev pentru RIA Novosti. "Dar nu am bani să merg în America. Nu pot nici măcar să angajez un avocat", a spus bărbatul.







 

 

 

×
Subiecte în articol: atac bomba boston atac Boston
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close