Antena 3 CNN Externe Ce respiră spaniolii: cocaină şi LSD în aerul din oraşele spaniole

Ce respiră spaniolii: cocaină şi LSD în aerul din oraşele spaniole

Ce respiră spaniolii: cocaină şi LSD în aerul din oraşele spaniole
Sursa foto: droguri
15 Mai 2009   •   04:13

Deşi despre poluarea aerului se ştia şi până acum că esteo certitudine a marilor oraşe, în Spania, cercetătorii au descoperit că nu doar smogul îi afectează pe locuitori.
Un nou studiu arată că aerul din Madrid şi Barcelona este încărcat cu cel puţin cinci droguri, dintre care cel mai prezent este cocaina.

Consiliul Superior de Investigaţii Ştiinţifice, un institut guvernamental, susţine pe site-ul său că pe lângă cocaină, a găsit urme de amphetamine, opium, canabis şi de LSD, în staţiile de control a aerului din cele mai mari oraşe ale Spaniei.
Cu toate acestea, institutul susţine că nu sunt motive de îngrijorare.

?Nici dacă am trăi o mie de ani nu am consuma echivalentul unei doze de cocaină, doar respirând acest aer?, declara cercetătorul Miren Lopez de Alda. În plus se arăta că în nici un caz nu ar trebui ca aceste niveluri să fie considerate reprezentative pentru aerul din cele două oraşe.

În Madrid, locul de test era apropriat de o clădire în ruine despre care se spune că este frecventată de traficanţi. În plus, în cele două oraşe testele au fost făcute aproape de universităţi.
De asemenea se arată că studiul a demonstrat concentraţii mai mari a drogurilor în weekend, ceea ce arată un consum mai mare în aceste perioade.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Madrid Spania Barcelona trafic de droguri
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close