Antena 3 CNN Externe Ce s-a aflat despre "cerşetorul desculţ" care impresionat milioane de oameni. Povestea veteranului de război a făcut înconjurul lumii

Ce s-a aflat despre "cerşetorul desculţ" care impresionat milioane de oameni. Povestea veteranului de război a făcut înconjurul lumii

Ce s-a aflat despre "cerşetorul desculţ" care impresionat milioane de oameni. Povestea veteranului de război a făcut înconjurul lumii
de O.P.    |    05 Dec 2012   •   09:37

O imagine făcută de un trecător pe străzile din New York a făcut înconjurul lumii. Protagonişti au fost fără să ştie, la momentul respectiv, un poliţist care patrula pe străzile metropolei şi un cerşetor.

Poliţistul, impresionat de faptul că omul străzii era desculţ, a mers la un magazin şi i-a cumpărat acestuia o pereche de ghete. Pentru că fotografia a fost imediat răspândită pe reţelele de socializare, cazul a intrat şi în atenţia canalelor de televiziune de peste Ocean, jurnaliştii aflând că cerşetorul era de fapt un veteran de război pe numele său Jeffrey Hillman.

Mai mult, acestuia i-a fost oferită în urmă cu câţiva ani, un apartament în Bronx, dar pe care el l-a refuzat sistematic şi a preferat să doarmă pe străzi.



Intrigate de povestea apărută la televizor, rudele lui Jeffrey le-au spus jurnaliştilor că ei mereu au avut uşa casei deschisă pentru el, dar Jeffrey a fost cel care i-a respins mereu.

Deşi poliţistul Lawrence DePrimo i-a cumpărat o pereche nouă de ghete, Hillman a fost văzut tot desculţ, spunându-le reporterilor că a ascuns încălţările deoarece constituiau o adevărată avere.



×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close