Antena 3 CNN Externe Ce s-a întâmplat cu satelitul nord-coreenilor. Află datele colectate de specialiştii americani

Ce s-a întâmplat cu satelitul nord-coreenilor. Află datele colectate de specialiştii americani

Ce s-a întâmplat cu satelitul nord-coreenilor. Află datele colectate de specialiştii americani
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
18 Dec 2012   •   08:44

Satelitul pe care nord-coreenii l-au lansat săptămâna trecută nu pare să funcţioneze, întrucât nu emite nici un semnal, a anunţat luni un astrofizician american, citat de AFP.

Potrivit lui Jonathan McDowell, de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian, satelitul se află pe orbită, dar emite vreun semnal.

"Din câte ştim, satelitul nu funcţionează", a declarat McDowell. Astrofizicianul a precizat că nu ştie dacă dispozitivul funcţiona după lansare şi că este posibil ca aparatul să transmită la un nivel prea slab pentru a putea fi detectat.

Un alt subiect de îngrijorare este lumina emisă de satelit, care fluctuează. Acest lucru înseamnă că razele de soare ating aparatul sub diverse unghiuri, ceea ce înseamnă că nu este îndreptat în mod corect spre Terra.

Însă chiar dacă nu funcţionează, satelitul se află pe orbită. Satelitul se află la cel puţin 505 kilometri de pământ, altitudine conformă anunţului Coreei de Nord.

"Aceste lucruri sunt greu de calculat, dar un obiect cu această densitate, la această altitudine, ar urma să rămână în aer câţiva ani", a menţionat McDowell.



 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close