Antena 3 Externe Ce s-a întâmplat în Ungaria după declaraţiile făcute de Viktor Orban în România

Ce s-a întâmplat în Ungaria după declaraţiile făcute de Viktor Orban în România

26 Iul 2015   •   12:25
Ce s-a întâmplat în Ungaria după declaraţiile făcute de Viktor Orban în România
Sursa foto: Foto: Agerpres
UNGARIA. Partidele de opoziţie din Ungaria au criticat remarcile făcute de prim-ministrul Viktor Orban sâmbătă la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad (Tusnadfurdo), în ţinutul Secuiesc, centrul României, notează agenţia MTI.
 
Partidul radical naţionalist Jobbik a declarat că prim-ministrul ar trebui să iniţieze modificarea tratatului fondator al UE sau a tratatului de aderare a Ungariei.

Jobbik a adăugat că dacă Orban "este cu adevărat preocupat de autodeterminarea națională în Europa", ar trebui să reinstituie poliția de frontieră (cu statele Schengen n.r.) și să asigure că imigranții economici care sosesc în Ungaria pot fi trimiși înapoi de unde au venit.

Vicepreședintele formațiunii Daniel Karpat a declarat că guvernul Orban "vorbește mult dar nu face nimic".

Potrivit partidului Együtt, prim-ministrul a făcut remarci "năucitoare" în ziua de închidere a evenimentului. Nora Hajdu, înalt responsabil al partidului, a afirmat într-un comunicat că Orban "a spus unele lucruri într-adevăr oribile, dar și o mulțime de cuvinte goale".

Hajdu a adăugat că remarcile premierului în legătură cu politicienii de stânga cărora "nu le plac" ungurii sunt "groaznice". Ea a spus că prim-ministrul "a dovedit încă o dată" că este imposibil să cooperezi cu el. Orban "nu îi ia în considerare pe cei care nu sunt de acord cu el și fac parte din națiune". "Orban nu este un intelectual european, el nu reprezintă valorile europene și se îndreaptă spre Est", a adăugat Hajdu.

La rândul său, Partidul Liberal din Ungaria (MLP) l-a acuzat pe Orban de instigare la xenofobie, căutând să-și facă dușmani și creând o situație de alarmă — un comportament bine-cunoscut de toți cei care sunt familiarizați cu istoria interbelică a Ungariei. "În acest an, prim-ministrul și-a găsit dușmanii la Bruxelles, (formațiunile) de stânga și africanii înfometați", a declarat partidul, citat de MTI.

Viktor Orban, a vorbit sâmbătă, la lucrările Universității de Vară de la Băile Tușnad, despre fenomenul migraționist, spunând că este o amenințare la adresa Ungariei și Europei și pune în pericol siguranța cetățeanului,
întrucât contribuie la răspândirea terorismului și la creșterea șomajului.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close