Antena 3 CNN Externe Ce s-a mai aflat despre americanul care a pătruns în interiorul Casei Albe

Ce s-a mai aflat despre americanul care a pătruns în interiorul Casei Albe

Ce s-a mai aflat despre americanul care a pătruns în interiorul Casei Albe
de O.P.    |    17 Oct 2014   •   08:39

 Bărbatul care a pătruns în Casa Albă la 19 septembrie, evidenţiind lacunele din procedurile de protecţie a preşedintelui american, a fost supus, joi, unei noi serii inculpări, a anunţat Parchetul, citat de AFP.

Omar Gonzalez, plasat în detenţie de la arestarea sa după ce a pătruns în interiorul Casei Albe cu un cuţit, a pledat vinovat, la 1 octombrie, în faţa judecătoarei Deborah Robinson, pentru intruziune ilegală într-un edificiu protejat, pentru port de armă periculoasă şi posesie ilegală de muniţie.

Un mare juriu american l-a inculpat joi pentru că a "a atacat, a rezistat şi a obstrucţionat oficiali sau angajaţi" în misiunile lor oficiale, respectiv doi agenţi ai Secret Service, poliţia de elită care se ocupă de protecţia preşedintelui american.

Cei doi poliţişti l-au arestat apoi l-au percheziţionat în interiorul Casei Albe, iar "aceste acţiuni au avut loc prin contact fizic", potrivit actului de acuzare.

În seara zilei de 19 septembrie, acest fost militar în vârstă de 42 de ani, a sărit gardul de 2,3 metri al Casei Albe în zona de nord, după care a parcurs peste 60 de metri pe peluză, urmărit şi somat să se oprească de un agent al Secret Service.

El a reuşit să intre pe uşa principală la parterul Casei Albe şi a traversat mai multe săli înainte de a fi arestat în "East Room". Omar Gonzalez avea în buzunar un briceag.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close