Ce s-ar putea întâmpla cu Malaysia Airlines după cele două tragedii aviatice. "Era inevitabil"

de O.P.    |    08 Aug 2014   •   12:27
Ce s-ar putea întâmpla cu Malaysia Airlines după cele două tragedii aviatice. "Era inevitabil"

Fondul de investiții al statului malaezian, Khazanah Nasional, intenționează să preia acțiunile Malaysia Airlines pe care încă nu le deține și să delisteze de la bursă operatorul aerian, transmite BBC.

Acțiunile Malaysian Airline System au înregistrat în ultimele luni scăderi semnificative la bursă, după prăbușirea aeronavei Boeing 777 aparținând companiei malaeziene și a dispariției zborului MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, cu 227 de pasageri și 12 membri ai echipajului la bord.

Khazanah, care deține în prezent o participație de 69,4% la operatorul aerian, a oferit un preț de 0,27 ringgit pe titlu pentru acțiunile Malaysia Airlines pe care încă nu le deține. După acest anunț, acțiunile companiei au fost suspendate de la tranzacționare.

În ultimele nouă luni, valoarea de piață a Malaysia Airlines a scăzut cu peste 40% dar compania înregistrează pierderi de mulți ani. În mai, Malaysia Airlines a raportat pierderi de 138 milioane de dolari în perioada ianuarie-martie 2014, fiind al cincilea trimestru consecutiv de pierderi.

'Două astfel de accidente într-un interval scurt de timp reprezintă un atac asupra întregului sistem aerian. Acest accident va afecta întregul sistem aviatic din Malaezia', a apreciat Kapil Kaul, șeful pentru Asia de Sud al Centrului pentru Aviație CAPA.

Parteneri
x close