Antena 3 CNN Externe Ce salariu uriaș are CEO-ul Google, Sundar Pichai și de ce este acesta dezamăgit de Donald Trump

Ce salariu uriaș are CEO-ul Google, Sundar Pichai și de ce este acesta dezamăgit de Donald Trump

Sundar Pichai este unul dintre cei mai de succes CEO din lume și reprezintă un reper pentru mulți directori de companii. Acesta a venit în SUA pentru a face un master și a fost angajat la Google în anul 2004. În prealabil refuzase oferte de la alți giganți ca McKinsey.

Ce salariu uriaș are CEO-ul Google, Sundar Pichai și de ce este acesta dezamăgit de Donald Trump
26 Iun 2020   •   14:22

Originar din India, acesta a evoluat în carieră pas cu pas, până când în anul 2015 a fost numit CEO Google (Alphabet Inc.), în urma restructurării companiei de către cei doi fondatori ai săi, Larry Page și Sergey Brin.

Încă din anul 2016, salariul anul al lui Pichai este de 650.000 de dolari, la care se adaugă și alte avantaje. În momentul de față, Sundai Pichai poate accesa 51.249 de acțiuni, care valorează aproximativ 60 de milioane de dolari, însă de mai multe ori acesta a refuzat bani suplimentari întrucât a considerat că primește deja suficient.

Mesajul lui Pichai pentru Donald Trump

Zilele trecute, CEO-ul Google a postat pe Twitter un mesaj prin care și-a exprimat dezamăgirea cu privire la ultimele decizii luate de Donald Trump, în ceea ce privește imigrația, care a hotărât să restrângă acordarea vizelor străinilor.

Imigrația a contribuit enorm la succesul economic al Americii. Astfel a devenit lider global în domeniul tehnologiei și tot în acest mod a ajuns și Google să fie pe locul 1. Dezamăgit de proclamarea de astăzi - vom continua să stăm cu imigranții și să lucrăm pentru a extinde oportunitățile pentru toți, a scris Pichai pe Twitter.

×
Subiecte în articol: sundar pichai salariu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close