Antena 3 Externe CE salută realegerea preşedintelui italian Giorgio Napolitano

CE salută realegerea preşedintelui italian Giorgio Napolitano

de G.S.    |    21 Apr 2013   •   10:18
CE salută realegerea preşedintelui italian Giorgio Napolitano
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
Comisia Europeană l-a felicitat sâmbătă pe preşedintele italian în exerciţiu, Giorgio Napolitano, pentru realegerea sa la conducerea Italiei, care intervine într-un "moment decisiv pentru procesul de integrare" european.
 
"Realegerea dumneavoastră intervine într-un moment decisiv pentru procesul de integrare, care necesită mult calm, curaj şi prevedere din partea guvernelor naţionale şi a instituţiilor europene", a declarat preşedintele Comisiei, portughezul Jose Manuel Barroso, într-un comunicat.
 
"Prin reînnoirea mandatului dumneavoastră ca şef de stat, Parlamentul italian confirmă succesul primului mandat, în cursul căruia v-aţi îndeplinit cu succes rolul instituţional de garant al unităţii naţionale şi promotor al prestigiului internaţional al ţării", a adăugat acesta.
 
Preşedintele italian Giorgio Napolitano a fost reales sâmbătă pentru un al doilea mandat în cadrul celui de-al şaselea tur de scrutin, după ce a obţinut mai mult peste cele 504 voturi necesare.
 
Napolitano, în vârstă de 87 de ani, a acceptat la cererea generală să solicite un al doilea mandat în pofida vârstei sale avansate pentru a scoate ţara din impas, prin "simţul responsabilităţii".
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close