Antena 3 Externe Ce scriu internauţii la tweet-urile Papei. Cât la sută sunt dintre răspunsuri sunt injurii şi reproşuri

Ce scriu internauţii la tweet-urile Papei. Cât la sută sunt dintre răspunsuri sunt injurii şi reproşuri

29 Ian 2013   •   18:22
Ce scriu internauţii la tweet-urile Papei. Cât la sută sunt dintre răspunsuri sunt injurii şi reproşuri
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Numărul de răspunsuri pozitive la tweet-urile postate de papa Benedict al XVI-lea îl depăşeşte cu puţin pe cel al răspunsurilor negative, alcătuite în principal din injurii şi reproşuri aduse Bisericii catolice pe tema pedofiliei, scrie revista italiană Popoli, citată de AFP.
   
Din 12 decembrie, papa Benedict al XVI-lea a deschis conturi pe Twitter (@pontifex,) în nouă limbi, pentru a difuza mesaje pur spirituale, în care vorbeşte despre apropierea lui Iisus de omul contemporan. Una dintre viitoarele limbi în care papa va deschide un nou cont pe Twitter va fi chineza.
   
Contul papei este urmărit de 2,5 milioane de utilizatori (denumiţi "followers"), însă mulţi dintre ei sunt departe de a-i împărtăşi convingerile religioase.
   
Potrivit studiului publicat de Popoli, realizat în colaborare cu Institutul italian de cercetări în domeniul comunicaţiilor digitale Oogo, 270.456 mesaje de răspuns au fost înregistrate în prima lună de prezenţă a papei pe Twitter.
   
Tweet-urile cu conţinut pozitiv au fost în număr de 26.426, contra 22.542 ale căror conţinuturi au fost considerate negative, în condiţiile în care restul mesajelor au fost considerate neutre.
   
Mesajele negative au vizat într-un procent de 26% chestiunea abuzurilor sexuale comise de preoţii catolici, iar 25% dintre ele au reprezentat insulte directe la adresa Papei. 20% dintre mesajele negative criticau puterea şi bogăţia Bisericii catolice, 16% au folosit ironia şi sarcasmul, 8,5% au criticat refuzul acestei biserici de a recunoaşte căsătoriile gay şi doar 2,5% denunţau conţinutul credinţei creştine.
   
În ceea ce priveşte mesajele pozitive, cea mai mare parte a fost alcătuită din reluări ale tweet-urilor şi frazelor postate de suveranul pontif (26,5%) şi mulţumiri la urările făcute de acesta (25%). Un procent de 15,6% din totalul mesajelor pozitive a fost alcătuit din rugăciuni pentru popoarele aflat în conflict (Siria, Nigeria), iar 7,5% dintre ele vizau diverse întrebări despre existenţa umană.
 


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close