Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă ACUM în Fâşia Gaza. Şapte oameni au murit în această dimineaţă. ONU se reuneşte de urgenţă

Ce se întâmplă ACUM în Fâşia Gaza. Şapte oameni au murit în această dimineaţă. ONU se reuneşte de urgenţă

Ce se întâmplă ACUM în Fâşia Gaza. Şapte oameni au murit în această dimineaţă. ONU se reuneşte de urgenţă
de O.P.    |    10 Iul 2014   •   07:03

Două raiduri israeliene s-au soldat cu şapte morţi, joi, în sudul şi centrul Fâşiei Gaza, au anunţat surse medicale palestiniene, în a treia zi a ofensivei aeriene israeliene în teritoriul palestinian.

Primul raid a vizat un magazin din Khan Younes, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qudra, anunţând că şase persoane au fost ucise şi cel puţin 15 rănite.

Al doilea raid a vizat o tabără de refugiaţi din Nusseirat, în centrul Fâşiei Gaza, şi s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt.

În trei zile, ofensiva aeriană împotriva enclavei palestiniene s-a soldat cu 57 de morţi, majoritatea civili palestinieni. Acest bilanţ include cel puţin şapte femei şi 14 copii, potrivit AFP.

Consiliul de Securitate ONU va ţine joi o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Fâşia Gaza, a anunţat miercuri preşedinţia rwandeză a Consiliului.

Reuniunea va începe la ora locală 10.00 (17.00, ora României) şi va consta în prezentarea situaţiei de către secretarul general ONU Ban Ki-moon, urmată de consultări cu uşile închise între cei 15 membri ai Consiliului.

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close