Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu Donald Trump, după ce a fost pus sub acuzare

Ce se întâmplă cu Donald Trump, după ce a fost pus sub acuzare

Preşedintele american Donald Trump a fost pus sub acuzare miercuri de Camera Reprezentanţilor pentru ''abuz de putere'' şi ''obstrucţionarea Congresului'', într-un vot care deschide calea unui proces de destituire în Senat, fostul om de afaceri denunţând imediat "ura" adversarilor săi politici, comentează AFP.

Ce se întâmplă cu Donald Trump, după ce a fost pus sub acuzare
19 Dec 2019   •   10:03

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat în favoarea 'impeachment-ului' miliardarului republican de 73 de ani pentru "abuz de putere", cu 230 de voturi 'pentru' şi 197 'împotrivă'.

Este sarcina Senatului acum să îl judece pe Trump, fără îndoială în ianuarie. Însă republicanii, care controlează camera superioară a Congresului, au intenţia fermă de a-l achita pe preşedintele lor.

"Preşedintele este încrezător că Senatul va restabili ordinea", a reacţionat imediat Casa Albă. "El este pregătit pentru următoarele etape şi este încrezător în faptul că va fi total disculpat", a adăugat Casa Albă.

Votul de miercuri seară din Camera Reprezentanţilor, care are loc cu mai puţin de un an până la scrutinul prezidenţial, este un moment istoric.

Doar alţi doi preşedinţi - Andrew Johnson în 1968 şi Bill Clinton în 1998 - au mai fost puşi sub acuzare. Republicanul Richard Nixon, aflat în centrul scandalului Watergate, a preferat să demisioneze în 1974 înainte de a fi supus unei astfel de proceduri.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close