Antena 3 Externe Ce se întâmplă cu scutul ANTIRACHETĂ din România şi Polonia

Ce se întâmplă cu scutul ANTIRACHETĂ din România şi Polonia

de O.P.    |    18 Mar 2014   •   13:59
Ce se întâmplă cu scutul ANTIRACHETĂ din România şi Polonia

Un raport al Government Accountability Office (GAO) arată că estimările Pentagonului privind planificarea amplasării scutului antirachetă în România şi Polonia sunt "optimiste" şi că vor exista întârzieri în livrarea unor componente şi capabilităţi.

Government Accountability Office a făcut o evaluare a programului de apărare antirachetă în Europa, apreciind că raportul Departamentului Apărării referitor la acest subiect oferă informaţii insuficiente, iar estimările privind achiziţionarea şi livrarea unor echipamente pentru Abordarea Adaptivă în Etape privind Apărarea Antirachetă din Europa (EPAA) sunt optimiste.

Cu toate acestea, Departamentul Apărării intenţionează să declare faza a doua şi a treia a EPAA "apte din punct de vedere tehnic" în 2015, respectiv 2018, se arată în raportul publicat săptămâna trecută.

Pentru faza a doua (la care participă şi România), GAO a notat că versiunea 8.2 a soft-ului folosit pentru lansarea unui interceptor va fi disponibil abia din 2017. Totodată, şi alte capabilităţi care erau programate pentru livrare în 2015 ar putea fi amânate pentru 2017.

Întârzieri ar putea apărarea şi în ceea ce priveşte contribuţia radarului la capabilităţile integrate ale scutului din Europa.

Autorii raportului mai precizează că problemele apărute la o componentă cheie a rachetei SM-3 Block IB au fost rezolvate, dar la un test recent au fost observate noi probleme la aceeaşi componentă. Totodată, producţia anuală de rachete SM-3 Block IB trebuie să crească pentru a îndeplini capabilităţile necesare pentru 2015.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close