Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă din cauza vremii. "Sunt condiţii mai grele decât ne-am fi imaginat"

Ce se întâmplă din cauza vremii. "Sunt condiţii mai grele decât ne-am fi imaginat"

Ce se întâmplă din cauza vremii. "Sunt condiţii mai grele decât ne-am fi imaginat"
de O.P.    |    18 Dec 2014   •   07:16

Vremea nefavorabilă afecta joi vestul, centrul şi nordul Japoniei, unde transporturile sunt în mare parte perturbate, sute de zboruri interne fiind suspendate, potrivit companiilor aeriene, relatează AFP.

Miercuri, companiile aeriene au renunţat la peste 450 de zboruri din cauza furtunilor de zăpadă. Joi dimineaţa, Japan Airlines (JAL) anulase 34 de zboruri, iar ANA 62.

Trenurile de mare viteză Shinkansen care asigură legătura între Tokyo (est) şi Osaka (vest) aveau întârzieri de peste o oră joi dimineaţa, din cauza rafalelor puternice de vânt şi unei depuneri de zăpadă importante în zona oraşului Nagoya (centru). În plus, mii de locuinţe erau private de electricitate în prefectura vecină Gifu.

Condiţiile erau şi mai dificile la Hokkaido şi în alte regiuni din nordul ţării, unde rafalele de vânt sunt calificate drept excepţionale de către Agenţia de meteorologie.

În perioada iernii, Japonia este adesea tăiată în două potrivit unei diagonale din nord-est spre sud-vest, cu furtuni de zăpadă puternice în partea de vest şi un cer senin şi o vreme rece, dar mai degrabă uscată în cealaltă parte, unde este situat Tokyo. Anume acest fenomen este prezent de miercuri.

×
Subiecte în articol: furtuna zapada meteo
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close