Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă în aceste momente în cel mai fierbinte loc din lume. ONU: "Vom lua măsuri foarte energice"

Ce se întâmplă în aceste momente în cel mai fierbinte loc din lume. ONU: "Vom lua măsuri foarte energice"

Ce se întâmplă în aceste momente în cel mai fierbinte loc din lume. ONU: "Vom lua măsuri foarte energice"
de O.P.    |    05 Feb 2013   •   09:00

Consiliul de Securitate al ONU va lua măsuri "foarte energice" ca reacţie la un eventual test nuclear nord-coreean, afirmă preşedintele sud-coreean al forului decizional ONU. Kim Sook, ambasadorul sud-coreean la ONU, a declarat că testul nuclear pregătit de Phenian pare "iminent".

"Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate sunt uniţi în răspunsul pe care îl vor da acestui test", a subliniat oficialul citat. La sfârşitul lunii ianuarie, regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancţiuni internaţionale.

China, principalul susţinător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări.

În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă.
Statele Unite şi Coreea de Sud au lansat luni un exerciţiu militar naval, un semnal transmis regimului stalinist de la Phenian, care pregăteşte un nou test nuclear.

Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării a declarat că manevrele militare navale vor dura trei zile şi vor avea loc în Marea de Est (Marea Japoniei), în largul portului sud-coreean Pohang. Pentru acest exerciţiu, Statele Unite au mobilizat portavionul american USS San Francisco, dotat cu rachete de croazieră Tomahawk, şi distrugătorul USS Shiloh.



 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close