Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă în America, împotriva lui Barack Obama: "Preşedintele a făcut ABUZ de putere şi trebuie să plătească"

Ce se întâmplă în America, împotriva lui Barack Obama: "Preşedintele a făcut ABUZ de putere şi trebuie să plătească"

Ce se întâmplă în America, împotriva lui Barack Obama: "Preşedintele a făcut ABUZ de putere şi trebuie să plătească"
de O.P.    |    31 Iul 2014   •   07:02

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite, dominată de Partidul Republican, a autorizat miercuri lansarea unei proceduri judiciare contra preşedintelui Barack Obama pentru abuz de putere, o procedură neobişnuită, denunţată de către democraţi, relatează AFP.

Camera a adoptat cu 225 de voturi pentru şi 201 împotrivă o rezoluţie care îl autorizează pe preşedintele Camerei, John Boehner, să lanseze o procedură judiciară contra lui Obama pentru încălcarea responsabilităţilor sale constituţionale, prin faptul că nu a aplicat cu fidelitate legea reformei în sănătate în 2010. Toţi democraţii au votat împotrivă.

"În loc să depună plângeri împotriva mea, doar pentru că îmi fac munca, Congresul ar trebui să-şi vadă de treabă şi să facă viaţa americanilor care i-au ales mai bună", a reacţionat miercuri Obama, care efectua o vizită în statul american Missouri.

Republicanii l-au acuzat în repetate rânduri pe Obama că a adoptat o serie de ordonanţe prezidenţiale care ar depăşi atribuţiile Executivului, în special reglementări privind situaţia imigranţilor, în 2012, întârzieri în aplicarea reformelor în domeniul sănătăţii, în ultimii ani, şi, recent, eliberarea a cinci talibani de la Guantanamo în schimbul sergentului american Bowe Bergdahl, care era ţinut ostatic în Afganistan.

×
Subiecte în articol: Barack Obama sanctiuni
Parteneri
x close